Bovis staat voor een eerlijke keuken met karakter en een ziel. Stijlvol, zeker, maar niet nodeloos ingewikkeld. U komt tenslotte om te eten, toch?

En om te aperitieven, uiteraard. Dat kan gezellig aan de apérotoog, waar u warme en koude versnaperingen kunt krijgen. Proef bijvoorbeeld maar eens van de hapjes met speciale gedroogde hammen, zoals de Pata negra, Mangalica en Parma, maar ook met kalfslever, varkenspoot, kalfswang en zwezerik.

 

Enkel kwaliteitsvlees 

In de keuken trekken wij bewust de kaart van kwaliteitsvlees. Het vrouwelijke rundvlees van maximaal vier jaar oud is immers fijner van structuur, voller en sappiger dan strak stierenvlees. 

Geserveerd met handgesneden frietjes, die uiteraard gebakken zijn in ossenwit. Kwaliteit, dat zeiden we al. 

Aangepaste wijnkaart

Ook voor de wijnkaart gaan wij voor niets minder dan écht lekker. Etiket, origine, reputatie, medailles, recensies… eigenlijk doen die er allemaal niet veel toe. De kwaliteit zit in de fles, punt uit. Bovenop de pure kwaliteit zoeken wij naar wijnen die een verhaal vertellen: over de terroir waar ze vandaan komen, de passie en de persoonlijkheid van de wijnbouwer… 

Professionele rijping 

Het vlees van het Witblauw-, Black Aberdeen Angus-, Piemontese-, Maine Anjou-, Waygyu- en Simmenthal-ras rijpt drie tot twaalf weken met volledige ruggen. Dit gebeurt volgens de dry aging-techniek in speciale koelkamers, waarin de vochtigheid en temperatuur constant worden gecontroleerd. Wij serveren ook Canadees paardenvlees, Belgisch kalfsvlees en Duroc d’olive-varkensvlees.